Свако од нас може бити шампион – Европска недеља спорта

Министар омладине и спорта Вања Удовичић je поводом обележавања Европске недеље спорта, која се и ове године организује у Србији, с циљем да подстакне развој спорта и физичке активности, истакао: „На моје велико задовољство, и као министра омладине и спорта и као бившег спортисте, у Србији се и ове године обележава Европска недеља спорта. Циљ свих активности које су организоване у оквиру овог спортског догађаја је да инспиришу и подстакну све нас да се покренемо и да физичка активност буде део сваког нашег дана. Србија, земља врхунских спортских шампиона мора да буде и земља здравих навика сваког од нас. Зато, хајде да заједно померимо границе и покажемо да смо шампиони сви, сваког дана!”

Европска недеља спорта реализује се од 23. до 30. септембра кроз многобројне спортске и едукативне догађаје широм Србије, са циљем да се што већи број грађана, без обзира на старост и физичку спрему, подстакне на бављење физичком активношћу и едукује о здравом начину живота. Током трајања овог спортског догађаја, који је инициран од стране Европске комисије, очекује се да ће око 56 милиона Европљана учествовати у разним спортским активностима.

Национални координатори Европске недеље спорта за Србију су Министарство омладине и спорта и Олимпијски комитет Србије, а догађај је суфинансиран средствима програма Европске уније Ерасмус+.

 

Top