Srbija na pobedničkom postolju u Meksiku!

Zlato i srebro stiže nam iz daleke Gvadlahare, sa Svetskog šampionata u tekvondou, gde su se nakon sjajnih nastupa na pobedničko postolje popeli Aleksandra Perišić i Mehdi Hodabahši.

Srpska himna intonirana je nakon što je zlato osvojio Mehdi Hodabahši u kategoriji do 87 kilograma, a zatim je naslov vicešampiona sveta u kategoriji do 67 kilograma ponela i naša reprezentativka Aleksandra Perišić. 

Tridesetjednogodišnji Mehdi na putu do najsjajnijeg odličja, drugog u karijeri, startovao je pobedom nad Azerbejdžancem Talehom Sulejmanovim, bilo je 2:0 (0:0, 8:4). U osmini finala eliminisao je Iranca Abolfazla Abasija 2:0 (3:1, 8:8), u četvrtfinalu bio je bolji od Džordana Stjuarta iz Kanade 2:0 (2:1, 3:3). U polufinalu Mehdi je salvadao Uzbekistanca Nikitu Rafaloviča 2:0 (6:3, 3:2) i na kraju u borbi za zlato Kineza Mingkuana Mengoma 2:0 (1:0, 5:4). Hodabahšiju je ovo drugo svetsko zlato u karijeri, prvo je iskovao 2015. godine u Rusiji.

Srebrnu medalju Srbiji donela je Aleksandra Perišić koja je u finalu poražena od domaće takmičarke Lesli Soltero u završnici treće runde. Prethodno je Pešićeva redom pobeđivala Portorikanku Roman (2:0), zatim olimpijsku vicešampionku Loren Vilijams iz Velike Britanije (2:1), u četvrtfinalu pala je i bronzana iz Rija i Tokija Rut Gbagbi iz Obale Slonovače (2:1). U polufinalu sjajna Aleksandra je bila bolja od Brazilke Milen Titoneli (2:1).

Aleksandra Perišić i Mahdi Hodabaši su našoj zemlji doneli devetu i desetu medalju sa Svetskih prvenstava, na kojima sada imamo ukupno tri zlata, jedno srebro i šest bronzi.

Čestitamo!

Top