Србија домаћин Светског школског првенства у одбојци

Тим поводом, у Србији се налази делегација Међународне федерације за школски спорт (ИСФ), која је дошла да се увери у добар ток припрема за такмичење.

„Веома смо срећни што је Србија домаћин овог такмичења, јер сте спортска земља и земља одбојке. Ово је амбициозан пројекат, одбојкашко такмичење је наш највећи догађај. Из свега што смо видели, сигурни смо да ће првенство бити организовано на највишем нивоу. Захвални смо Влади Србије и Министарству омладине и спорта што су стали иза овог пројекта“, поручио је генерални секретар ИСФ-а Јан Колен на данашњем радном састанку у Министарству омладине и спорта на којем је с председником Савеза за школски спорт Србије Жељком Танасковићем и шефом кабинета министра омладине и спорта Уном  Павловић разговарао о организационим детаљима предстојећег шампионата.

Шефица кабинета министра омладине и спорта изразила је уверење да ће Савез за школски спорт, као организатор, добро одговорити на изазов који има пред собом. „Развој школског спорта је један од приоритета у раду Министарства омладине и спорта, јер доприноси развоју добрих навика и здравих стилова живота код деце, која данас, нажалост, више времена проводе у кући, него у рекреацији. У оквиру својих могућности, Министарство ће пружити сву подршку да Светско школско првенство у одбојци буде организовано на најбољи начин“, казала је Уна Павловић.

Председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић поручио је да је предстојеће такмичење прилика да се Србија још једном докаже као добар домаћин великих међународних такмичења. „То је велики догађај и шанса. Током организације, трудићемо се да обухватимо што више младих, не само оних који тренирају одбојку, већ ћемо деци дати шансу да се и као волонтери, водичи, и кроз друге фунцкије у такмичењу, упознају с предностима које носи бављење спортом“, рекао је Танасковић.

 

Шампионат у бројкама

768 ученика 12 спортских сала 64 шефова делегација
448 утакмица 128 судија 12 чланова ИСФ-а
64 екипе 128 професора 1164 чланова делегација
32 државе 128 пратилаца екипа више од 100 волонтера
   
Top