Rezultati Javnog konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou

Ministarstvo omladine i sporta donelo je odluku o dodeli finansijskih sredstava za programe i projekte od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora koje će sprovoditi lokalne samouprave.

S ciljem stvaranja uslova za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, aktivno učešće u društvu, za promociju i upražnjavanje zdravih i bezbednih stilova života mladih u JLS, razvijanje jednog ili više programa, uspostavljanje održivih i ekonomičnih servisa za mlade, unapređenje položaja i učešća mladih u lokalnoj zajednici i stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih, Ministarstvo omladine i sporta je raspisalo Javni konkurs za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou 07. februara 2020. godine. Na osnovu predloga komisije, od pristiglih 40 predloga projekata, odabrano je 24 projekata koji će se finansirati u ukupnom iznosu od 45.705.981,10 dinara.

Čestitamo svim jedinicama lokalne samouprave kojima su odobreni projekti i želimo puno uspeha u sprovođenju istih.

Rezultate Javnog konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou možete preuzeti OVDE i OVDE.

Top