Реакција на саопштења Пливачког савеза Србије 

Пливачком савезу је укинуто финансирање јер је прекршио закон, а то је констатовао суд у правоснажној пресуди. Противзаконито су поступили у случају пријема у чланство спортске организације у тај савез и та пресуда нема апсолутно никакве везе са трошењем средстава од стране Савеза. Понављамо, закон мора једнако да важи за све и да се спроводи. Не сме бити никаквих изузетака.

Не знајући које саопштење руководства Пливачког савеза је релевантно, желимо да нагласимо да је овакво јавно иступање ПСС најбоља потврда у којој мери и колико су људи који руководе тим савезем спремни на све како би покушали да оправдају свој немар и неодговорност.

Ако неко ко је од стране Прекршајног суда проглашен одговорним за поступање супротно закону као следећи корак види покретање управног спора, онда је врло јасно колико апсолутно нема чак ни елементарне одговорности да се озбиљно приступи решавању проблема у том савезу.

То што руководство једног савеза себи дозвољава да омаловажава друге спортове, за сваку је осуду, а посебно је недопустива изречена намера челника овог савеза да ће пливачима Србије дати препоруку да се баве другим спортовима. То јасно говори о њима, а сигурни смо да ће наши спортисти из пливања препознати ко и како покушава да њихове врхунске резултате на које смо поносни, демагошки омаловажи и стави у функцију скидања одговорности за своје пропусте и нерад.

Управо свесни чињенице да спортисти не би требало да испаштају због лошег и незаконитог рада руководства Савеза, Министарство у сарадњи са Олимпијским комитетом и Спортским савезом Србије преузима све неопходне мере да се обезбеде средства за те спортисте.

Top