Расписан конкурс Фонда за студије у иностранству

Фонд за младе таленте Републике Србије расписао је 5. октобра 2020. године Конкурс за стипендирање најбољих студената студија другог и трећег степена на универзитетима земаља чланицa Европске уније, Европске асоцијације за слободну трговину (EFTA) и на водећим светским универзитетима за школску 2020/2021. годину.

Одлука о расписивању конкурса је донета на 95. седници Фонда за младе таленте, а конкурс ће бити отворен до 2. новембра 2020. године. Конкурс је намењен студентима који уписују студије другог и трећег степена на универзитетима земаља чланица Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину (ЕFTA) и на водећим светским универзитетима у школској 2020/21. години.

Конкурс је објављен у дневном листу „Курир“ као и на званичним интернет презентацијама Министарства омладине и спорта – www.mos.gov.rs и Фонда за младе таленте Републике Србије – www.fondzamladetalente.rs.

Текст конкурса, моделе пријава на Конкурс, Листу водећих светских универзитета, изјаву о сагласности за прибављање података, пример овлашћења за потписивање уговора и модел уговора о стипендирању можете преузети ОВДЕ.

Фонд за младе таленте је од 2008. године до данас доделио преко 4760 стипендија студентима који су своје студије наставили у иностранству на најбољим светским универзитетима.

 

Top