Poziv za omladinsku konferenciju o obrazovanju za održivi razvoj

U okviru Svetske konferencije o obrazovanju za održivi razvoj 7. novembra 2014. godine u Okajami organizuje se i Omladinska konferencija o obrazovanju za održivi razvoj, nakon čega će omladinski delegati biti pozvani da nastave učešće na Svetskoj konferenciji (Aiči-Nagoja, 10-12. novembar 2014).

Ideja organizatora konferencije (UNESKO) je da se Svetskom konferencijom obeleži kraj Dekade obrazovanja za održivi razvoj UN-a za period 2005-2014. Učesnici konferencije će imati priliku da razmenjuju ideje i iskustva i diskutuju o načinima kako da dalje promovišu globalnu edukaciju o održivom razvoju.

Poziv za učešće na Omladinskoj konferenciji je namenjen mladim ljudima od 18 do 35 godina. Aplikacioni formular za prijavu možete naći na http://www.unesco.org/new/en/youthconference i poslati ga na e-mail adresu esd2014@goipeace.or.jp

Pored aplikacionog formulara, neophodno vam je i pismo preporuke relevantne organizacije/institucije. Izabrani učesnici biće obavešteni do 15. avgusta 2014. Organizatori će na osnovu prikupljenih prijava odabrati 50 kandidata koji će učestvovati na Konferenciji i kojima će biti pokriveni troškovi prevoza, smeštaja i ishrane.

Rok za prijavu je 1. jun 2014. Više informacija možete dobiti putem e-mail adreseesd2014@goipeace.or.jp

Konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom UNESKA, Ministarstva prosvete, kulture, sporta, nauke i tehnologije Japana, Japanske nacionalne komisije za UNESKO, grada Okajami i Goi Peace fondacije.
Top