ПОМОЋНИК МИНИСТРА СНЕЖАНА КЛАШЊА ОТВОРИЛА KОНФЕРЕНЦИЈУ ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ВОЛОНТЕРА

Тродневну конференцију којом почиње обележавање Међународног дана волонтера 5. децембра 2017., организују Министарство омладине и спорта, Млади истраживачи Србије и мрежа ресурс центара у оквиру програма „МЛАДИ СУ ЗАКОН“. Конференција се одржава од 5. до 7. децембра у Еколошком центру „Радуловачки“ у Сремским Карловцима.

Овом приликом присутнима су се обратили: Снежана Клашња, помоћница министра омладине и спорта, Дарко Миланковић, координатор канцеларије за младе општине Сремски Карловци, волонтерка Мила Милетић и Јелена Ристић Бероња, представник Младих истраживача Србије.

Снежана Клашња је у свом обраћању рекла да Министарство омладине и спорта жели да промовише волонтерско ангажовање код младих људи и да им укаже на све предности које ова врста ангажовања носи са собом. Истакла је да млади људи волонтирањем имају могућност да науче разне вештине које не развијају током формалног образовања, а које су потребне за лични развој и за успешније позиционирање на тржишту рада, као и да се волонтирањем развија позитиван однос према заједници, подстиче солидарност и активизам младих. Истовремено, то је прилика и за дружење, за стварање нових контаката, сусретање са занимљивим људима, прилика за путовања, и један од најбољих начина за провођење слободног времена.

Конференција ће се наставити дводневним активностима у оквиру којих ће се  представити резултати овогодишњег пројекта, а разговараће се и новим актовностима која могу да допринесу развоју и унапређењу програма „МЛАДИ СУ ЗАКОН“.

Top