Počeli susreti mladih iz Srbije i Republike Srpske, domaćin Ministarstvo omladine i sporta

Prvi „Susreti mladih Republike Srbije i Republike Srpske“, u organizaciji Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, otvoreni su danas u Novom Sadu i trajaće do 24. decembra.

Velikom broju mladih u sali Tehnološkog fakulteta obratili su se gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji im je tom prilikom poželeo dobrodošlicu u Novi Sad, Evropsku prestonicu mladih za 2019. godinu.

Ovi susreti treba da doprinesu razvoju osećaja zajedništva među mladima i da im pruže priliku da uče kako da se aktivno uključe u društvene procese i da steknu znanja i veštine koje će im u budućnosti pomoći da rade na poboljšanju sopstvenog položaja“, objasnio je ministar omladine i sporta Republike Srbije.

„Nadamo se da će učesnici biti zadovoljni programom koji smo za njih u saradnji sa omladinskim udruženjima pripremili. U naredna tri dana mladi će imati priliku za interaktivno učenje, kreativni rad i umrežavanje kroz raznovrsne edukativne i kulturno-zabavne sadržaje“, istakao je Udovičić.

Pet osnovnih tema ovogodišnjeg skupa kroz koje će mladi razmenjivati ideje, stavove i mišljenja, biće: Regionalna saradnja Srbije i Republike Srpske, Digitalni svet kao mesto povezivanja mladih u regionu, Javni prostori kao prostori za mlade, Kreativno prikupljanje sredstava i Mobilnost mladih kroz omladinske programe.

Sledeće godine domaćin manifestacije koja će postati tradicionalna, biće Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, a nadalje će se to odvijati naizmenično.

Top