Пети овогодишњи Мали сајам спорта одржан у Убу!

Пети овогодишњи Мали сајам спорта, у организацији Министарства спорта и Спортског савеза Србије, а уз помоћ Спортског савеза општине Уб и подршку локалне самоуправе, одржан је на теренима Спортско рекреативног центра "Школарац". Мали сајам спорта отпочео је предавањем Антидопинг агенције Републике Србије за спортске стручњаке, а затим су предшколци из ПУ "Уб" вежбали уз Савез за предшколски спорт и физичко васпитање у оквиру пројекта "Спорт је важан да би био здрав и снажан".

Пред званично отварање предсесник општине Уб Александар Јовановић Джајић, заменица Ивана Николић и помоћница председника општине Нада Ђокић угостили су делегацију Министарства спорта - министра Зорана Гајића, државног секретара Марка Кешеља, специјалног саветника Дејана Бојовића и шефа кабинете Јована Кнежевића, као и председника Спортског савеза Србије Давора Штефанека и генералног секретара Горана Маринковића. На састанку је у фокусу био напредак спорта у Убу, а о детаљима су говорили и председник Спортског савеза Уб Небојша Живановић и потпредседница СсУб Соња Пузовић Каришик.

Званичници су затим поздравили окупљене ученике четири основне школе - "Милан Муњас" из Уба, "Свети Сава" из Памбуковице, "Рајко Михајловић" из Бањана и "Душан Даниловић" из Радљева, спортисте, тренере и родитеље. Председник ССС Давор Штефанек је и овога пута даровао лопте председнику Спортског савеза општине Уб Небојши Живановићу намењене уораво основним школама. Обиласком 14 клубова представници Министарства спорта и Спортског савеза Србије и на делу су се још једном уверили колико се улаже у спорт у Убу, колико деца воле спорт и имају где и да тренирају.


Министар спорта Зоран Гајић је овом приликом истакао:
"Прелепо је видети оволико деце и спортиста, али то не треба да нас чуди, јер је Уб права спортска општина, јер су управо из Уба потекла многа велика спортска имена, од Драгана Џајића, Душана Савића, Немање Матића, Радосава Петровића и многи други, а сад клубови као што су женски одбојкашки клуб Уб и фудбалски клуб Јединство остварују заиста сјајне резултате. Деца имају на кога да се угледају и имају сигурно мотив да се баве спортом и уопште да тренирају. Надам се да ће свако од вас кренути у са неким видом тренинга јер је то база свега и циљ Министарства спорта и Владе Републике Србије". 

Председник ССС Давор Штефанек поручио је деци и младим спортистима:
"Због вас се непрестано граде нови терени, игралишта, спортске хале, улаже се у образовање и стручност тренера и чини се све како би ваша будућност била још лепша и боља. Као спортски радник, бивши освајач олимпијског и светског злата и вечити заљубљеник у спорт могу само да вам кажем једно велико БРАВО што су ваши хероји спортисти, а здрав начин живота свакодневица. Браво што сте на добром пут да постанете одговорни, добри и поштени људи јер изнад свих медаља, важније од сваког рекорда је бити исправан и честит човек. Само храбро и одлучно идите ка остварењу спортских и свих других ваших снова "рекао је Штефанек.


Прелепом сликом са Уба одлазимо на кратку паузу у организацији Малог сајмова спорта, па се поново дружимо на спортским теренима широм Србије од септембра месеца. 

Top