Перуничић: Закон једнако важи за све, нема изузетака  

Перуничић је поручио да Министарство омладине и спорта с министром Вањом Удовичићем на челу, подједнако брине о свим спортовима којима се грађани Србије баве. „Доказ да систем функционише је то што 92 од 96 савеза нема проблем. Руководство Пливачког савеза Србије је то које је, кршењем закона, оставило српско пливање без пара и искључило себе из финансирања“, казао је државни секретар објаснивши да се у Србији закон не може поштовати мало или много, већ у потпуности.

„Још једном напомињемо да ће спортисти бити заштићени, и да због искључења Пливачког савеза Србије из система финансирања неће трпети ниједан од такмичара који се спрема за велика такмичења. За све пливаче, Министарство и Олимпијски комитет ће обезбедити несметан ток припрема“, нагласио је Предраг Перуничић.

Пливачки савез Србије је правоснажно осуђен од стране надлежног суда због кршења Закона о спорту. Због тога овај савез наредне две године не може да добија средава из било којих јавних прихода, јер је тако изрицито прописано Законом о спорту (члан 119 став 6). На ту судску пресуду, Пливачки савез се није жалио.

„Уколико постоји правоснажна судска одлука о прекршају, закон је јасан и сви имају обавезу да га поштују. То није питање воље министра или избора Министарства, већ поштовања закона који изричито забрањује финансирање савеза у случајевима као што је овај. Закон мора једнако да важи за све и да се спроводи. Не сме бити никаквих изузетака. Замена је теза да је Министарство одговорно за постојећи проблем, јер је управо супротно. Сва одговорност је на руководству Пливачког савеза, што потврђује постојање правоснажне судске пресуде“, рекао је Перуничић.

Top