Перуничић на отварању пете сезоне пројекта „Здраво растимо“

Циљ пројекта, који је део глобалне Nestlé иницијативе под називом Healty kids (Здрава деца), је едукација ученика седмог разреда основне школе о важности правилне исхране и бављења физичком активношћу.

"Сведоци смо лоших навика најмлађих. Резултати систематских здравствених прегледа забрињавају: све је више гојазне деце или оне са искривљеном кичмом, равним стопалима... Наша идеја је да то променимо. Физичка активност, уз стручну помоћ требало би да буде доступна свој деци, а најбољи начин је усвајати је кроз игру, неговање спортског духа и едукацију", рекао је Перуничић.

DSC07773

Он је истакао да су у спорту садржане највише вредности које би требало научити у раној младости јер, како каже Перуничић, само тако можемо бити сигурни да ће нам деца израсти у добре и здраве људе, у чему је и смисао ове акције.

Генерални секретар Савеза за школски спорт Србије Борисав Станковић захвалио се Министарству омладине и спорта на подршци и додао да ће у пројекат битиукључене 54 основне школе, однoсно 4.920 ученика из 16 градова Србије.

DSC07777

Пројекат се реализује у сарадњи са Министарствима омладине и спорта и Министарством просвете, науке и технолошког развоја, а едукативне материјале који ће се користити у току трајања пројекта креирали су стручњаци нутриционизма и усклађени су са препорукама Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“.

Top