Перуничић на „Балканском скоку пријатељства“

Државни секретар за спорт у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић присуствовао је отварању манифестације „Балкански скок пријатељства – 2018“, на спортском аеродрому „Лисичији јарак“, у Београду.

Перуничић је истакао да је ова традиционална манифестација веома важна за нашу земљу и захвалио се у име Министарства омладине и спорта падобранцима који су, како је нагласио чувари истинских вредности које преносе са генерација на генерације.

„Овакве манифестације морамо неговати, чувати и помагати да одолевају времену и још дуго трају, јер су прави показатељ да у спорту не постоје границе и да се вољом и трудом можемо ујединити и досегнути небо“, рекао је Перуничић.

„Балкански скок пријатељства” организују Падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“ и Ваздухопловни савез Србије, уз подршку Министарства одбране и Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, Министарства омладине и спорта, Представништва Републике Српске у Београду и падобранских клубова „Феникс“ и „Делта“.

Ова манифестација која се традиционално одржава од 1993. године и окупља падобранце из великог броја држава, настала је сарадњом грчке уније резервних падобранаца и тадашње 63. падобранске бригаде.

 

 

 

 

 

Top