Перуничић: Бављење спортом непроцењиво за здравље

 

Перуничић је рекао да ће Министарство омладине и спорта, у складу са могућностима које диктира економија, учинити све да се настави са едукативним програмима, као што је „Спорт у школе“ и улагањем у спортску инфраструктуру у свим деловима Србије подједнако.

 

Државни секретар је у Крагујевцу присуствовао отварању манифестације „Спортом против дијабетеса“, коју је организовало Друштво за борбу против шећерне болести Крагујевац како би указали на важност спорта у борби против болести.

„Имајући у виду непроцењив значај који бављење спортом има за здравље нације, Министарство омладине и спорта свесрдно подржава пројекте као што је „Спортом против дијабетеса“. Трудимо се да енергију користимо у циљу промовисања здравих стилова живота, јер је здрава нација основ сваког напретка“, рекао је Перуничић.

Он је подсетио да је прошле године од дијабетеса у свету боловало 382 милиона људи, а да у нашој земљи од ове болести болује око 670.000, односно 8,5 посто становника, као и да је свака иницијатива која указује на важност спорта вредна сваке похвале.

„Дијабетес није препрека ни за рекреативно, ни за професионално бављење спортом. Зато је наша порука свима, нарочито деци и младима да се информишу, да правилно вежбају и да они победе болест, а не да болест победи њих“, поручио је Перуничић.

Током трајања манифестације посетиоци су имали прилику да превентивно измере ниво шећера у крви, присуствују едукативним радионицама на тему превенције и лечења дијабетеса, као и да уживају у демонстрацији спортских вештина најмлађих.

Top