Obeležena najuspešnija sportska, 2015. godina: Udovičić sa osvajačima medalja!

„Godina iza nas bila je sjajna. Osvojeno je 30 medalja u olimpijskim disciplinama na evropskim i svetskim takmičenjima, što je za dva i po puta više u odnosu na prethodnu. Pred nama je olimpijska godina u kojoj ćemo, naravno, nastaviti da verujemo u vas, bićemo tu da vas podržimo i finansiramo vaše programe, treninge, pripreme i uveren sam da ćemo se zajedno radovati novim, brojnim medaljama", rekao je Udovičić.

On je naglasio da mu je izuzetno drago što mnogi ovu godinu nazivaju istorijskom za srpski sport, jer ona to i jeste, pošto su srpski sportisti osvojili preko 700 medalja i zato je pozvao sve sportiste i predstavnike Saveza da naredna godina bude još uspešnija, a da Olimpijske igre u Riju budu na vrhu prioriteta za 2016.

[caption id="attachment_5739" align="aligncenter" width="640"]Foto: Tanjug, Rade Prelić Foto: Tanjug, Rade Prelić[/caption]

"Hvala Vladi Republike Srbije i premijeru Vučiću što u ovim teškim vremenima izdvajaju za sport više nego ranije i tako pokazuju koliko ste važni i koliko država zaista stoji uz vas. Ponosan sam što ste i vi prepoznali naš trud i to što ste svojim rezultatima opravdali naša očekivanja. Velika mi je čast što sam vaš bivši kolega, a sada i ministar", istakao je Udovičić.

Na novogodišnjem prijemu bili su mnogobrojni srpski šampioni, kao što su Ivana Maksimović, Davor Štefanek, Borislava Perić Ranković, Damir Mikec, zlatni vaterpolisti, Milica Mandić, zlatni mladi košarkaši i mnogi drugi sportisti, ali i njihovi treneri i predstavnici saveza.

Top