Novak Đoković osvojio završni Masters u Torinu

Srpski i svetski teniski as, jedan od najboljih igrača u istoriji ovog sporta Novak Đoković na najlepši mogući način završava sezonu 2022, osvajanjem završnog Masters turnira koji okuplja osam najboljih igrača planete u tekućoj godini.

Đoković je do trona na završnom Mastersu u Torinu stigao bez izgubljenog meča, u samom finalu savladao je Norvežanina Kaspera Ruda 7:5, 6:3.

Ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić uputio je čestitke srpskom šampionu Novaku Đokoviću.

"Tvoje pobede su i više od pobede, ti si šampion koji neprestano stvara istoriju i pomera granice. Istrajao si u teškim okolnostima, snagom i odlučnošću si se suočio sa svakim izazovom. Ponosni smo što predstavljaš Srbiju i srpski sport širom meridijana na način samo tebi jedinstven, što neprestano nastavljaš da inspirišeš, raduješ, budiš snagu i motivaciju svima nama i jedva čekamo da vidimo šta budućnost nosi za tebe i nama od tebe koji si večni ponos svih nas. Sve čestitke Novaku Đokoviću na osvajanju završnog Masters turnira u 2022. u Torinu koji je ukupno njegov šesti završni Masters trofej u karijeri. Ovom pobedom još jednom je potvrdio svoj status svetskog asa! Bravo!"

Top