Najveća investicija Kajakaškom savezu Srbije od osnivanja

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uručio je danas, u prostorijama Kajakaškog saveza Srbije, 37 čamaca i 20 ergometara, predsedniku Kajakaškog saveza Srbije Mirku Nišoviću.

Sredstva za nabavku opreme kajakašima obezbedila je Vlada Republike Srbije preko Ministarstva omladine i sporta, izdvojivši značajna sredstava za pomoć razvoju i unapređenju kajakaškog sporta. 

„Želimo da naši kajakaši imaju iste uslove kao njihove kolege iz Evrope i sveta, jer su oni svojim rezultatima već pokazali da pripadaju svetskoj i evropskoj eliti. Takođe, cilj nam je da izuzetnim uslovima i dobrom opremom motivišemo što više mladih da se uključe i da se bave kajakom, da se povećava baza i da imamo još više šampiona “, istakao je ministar Udovičić.

„Nabavka ovih 37 čamaca i 20 ergometara predstavlja najveću investiciju ikada, od osnivanja kajakaškog saveza.Zahvaljujem se ministarstvu i Vladi Republike Srbije jer su naši kajakaški dobili vrhunsku i najsavremeniju opremu za trening i takmičenje, na njima je da nam donose medalje“, rekao je Mirko Nišović predsednik Kajakaškog saveza Srbije.

Ovaj današnji događaj uveličili su naši brojni proslavljeni sportisti, reprezentativci, selektor i njihovi treneri.

„Ministarstvo nam je obezbedilo najsavremeniju opremu i zahvalni smo im na tome, jer će nam to puno značiti za treninge i takmičenja, koja nas očekuju na putu ka OI u Tokiju“, rekla je Nikolina Moldovan.

Kajakaški savez Srbije je posle prošlogodišnje uspešne ogranizacije dva velika međunarodna događaja, Evropskog šampionata za juniore i mlađe seniore i Svetskog kupa za seniore, ogranizator ovogodišnjeg Evropskog šampionata za seniore od 8.do 10. juna na Adi Cignaliji. Očekuje se učešće preko 36 zemlje sa starog kontintenta sa blizu 1.000 takmičara.

Događaju su prisustvovalii državni sekretari Predrag Peruničić i Darko Stanić, predsednik OKS-a Božidar Maljković, direktor Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta Goran Bojović, direktorka Antidoping agencije Republike Srbije Milica Vukašinović-Vesić i direktor JP Ada Ciganlija Robert Đukić.

Top