Министарству омладине и спорта додељена награда ОССИ партнер године

Помоћник министра Снежана Клашња присуствовала је свечаности поводом 21 године постојања и рада Организације српских студената у иностранству ,,Летња ОССИлација 2018“ која је одржана у Старом двору 10 августа.

ОСИИ је основана од стране српских студената 1997. године са циљем да окупи српске студенте у иностранству, омогући им лакши повратак у земљу и промовише Србију у свету.

Представљајући једногодишњи Извештај о раду Александар Љубомировић, председник ОССИ истакао је ОССИ данас има више од 150 активних чланова и 5000 студената које повезују и да са четри новоснована огранка у протеклих годину дана сада чине мрежу од 17 локалних огранака на четири континента.

На свечаности Теслина научна фондација је председнику ОССИ уручила  медаљу ,,Теслин народ“ а ОССИ је доделио награде за спонозора и партнере године.

Министарству омладине и спорта-Сектору за омладину је уручена награда ОССИ партнер године коју је примила помоћник министра Снежана Клашња. У току 2017 године ОССИ је у сарадњи са Министарством омладине и спорта  реализовао пројекат ,,Светионик знања“  који је омогућио да 15 тимова средњошколаца уз менторску подрку ОССИ и привредног сектора развију и реализују своје идеје из различитих области друштвеног живота.

На свечаности било је око 100 учесника, чланова ОССИ, представника Владе, града Београда, дипломатског кора, привреде и невладиног сектора.

 

Top