Министар Удовичић у посети Подунавском округу

Конструктивни разговори о даљем унапређењу услова за развој система спорта кроз развој спортске инфраструктуре и о још ефикаснијој примени омладинске политике

У склопу акције обиласка локалних самоуправа широм Србије, министар омладине и спорта Вања Удовичић обишао је Смедеревску Паланку и том приликом водио је корисне разговоре са представницима општине и Подунавског округа о актуелној ситуацији у области спорта и омладинске политике.

Министар Удовичић упознат је са потребама и изазовима са којима се суочавају у том делу наше земље, а изнети су конкретни предлози како да се додатно унапреде услови за бављење спортом свих генерација и на свим нивоима, превасходно кроз развој спортске инфраструктуре.

“Веома сам задовољан данашњим разговорима и захвалан сам представницима општине Смедеревска Паланка и Подунавског округа на конструктивном приступу и препознавању потребе да заједничким и системским деловањем у континуитету побољшавамо услове за развој целокупног система спорта и још ефикаснију примену омладинске политике. Посебну пажњу посветили смо инфраструктурним пројектима попут завршетка изградње спортске хале капацитета 1000-1500 места у Смедеревској Паланци, разговорима о изградњи затвореног базена, сале за гимнастику и борилачке спортове у Смедереву, као и завршетку стадиона ФК Смедерево и завршетку радова на смештајним капацитетима у тамошњем спортском центру“, изјавио је министар Удовичић.

Такође, на састанцима је било речи и о даљем стварању позитивне перспективе за младе путем наставка сарадње кроз Канцеларију за младе и Фонд за младе таленте.

“Срећан сам што стипендијама Фонда за младе таленте пружамо прилику младима овог краја за даљи лични развој и увек ћете моћи да рачунате на нашу подршку у свим пројектима који се тичу побољшања положаја и перспективе младих и који им указују на исправан и здрав животни пут. У истом смо тиму – отворено и одговорно!“, додао је министар Удовичић.

 

Top