Министар Удовичић присуствовао јавној акцији програма „ИСКОРАЧИ И ТИ! – Спортски. Здраво. Безбедно”

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас Мионицу где је са председником Привременог органа општине Мионица Бобаном Јанковићем присуствовао јавној акцији програма „Искорачи и ти! – Спортски. Здраво. Безбедно”.

 „Овим програмом желимо да младима и деци омогућимо квалитетно провођење слободног времена, што бољу искоришћеност постојеће спортске инфраструктуре, али и стварање развијене мреже младих едукатора који промовишу здраве стилове живота. Данас одавде шаљемо сјајну слику са поруком да спорт треба да буде начин размишљања, културе и васпитања“, рекао је Удовичић.

Председник Привременог органа општине Мионица Бобан Јанковић захвалио се Влади Републике Србије и Министарству омладине и спорта на подршци и истакао да је веома поносан што се ова акција спроводи већ четврти пут у месец дана.

Овај пројекат покренут је на иницијативу Министарства омладине и спорта у циљу повећања броја деце и младих у Србији који тренирају или се рекреативно баве спортом.

Министар Удовичић и председник Привременог органа општине Мионица Бобан Јанковић обишли су и радове на спортској хали.

Догађају су присуствовали и директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Горан Бојовић, директорка Антидопинг агенције Милица Вукашиновић-Весић, као и помоћница министра за омладину Снежана Клашња.

 

Top