Министар Удовичић посетио српске спортисте на Специјалној олимпијади

Наставићемо да подржавамо све програме Специјалне олимпијаде Србије – истиче Удовичић

Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је у Абу Дабију био са српским спортистима који нашу земљу представљају на Летњим светским играма Специјалне олимпијаде.

Министар Удовичић навео је да спорт има посебну и вредну улогу у социјалној инклузији која једно друштво чини одговорним према свим својим грађанима.

“Моја је привилегија што сам овде са вама и поносан сам када видим са колико енергије и жеље представљате нашу земљу. Ваша мотивисаност, упорност и посвећеност пример су за све нас. Желим вам много среће на предстојећим такмичењима, за мене сте сви ви већ победници и освајачи најсјајније медаље“, рекао је министар Удовичић у обраћању спортистима.

Уз подршку Министарства омладине и спорта делегација Специјалне олимпијаде Србије броји 117 чланова и део је Летњих светских игара, највећег светског хуманитарног спортског догађаја на којем се такмичи 7.000 спортиста из 190 земаља.

Министар Удовичић имао је и низ билатералних састанака са колегама из целог света и представницима програма Специјална олимпијада на европском и светском нивоу.

Top