Министар Удовичић посетио општине Тител и Сремски Карловци

Вођени корисни разговори о начинима за побољшање услова за развој система спорта и ефектнијој примени омладинске политике, уз дружење са бројним младим спортистима

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас општине Тител и Сремски Карловци, у којима је имао прилику да обави низ занимљивих и корисних разговора са представицима општина и спортским функционерима на тему активности из домена развоја система спорта и примене омладинске политике у овом крају наше земље.

Том приликом истакнута је обострана потреба за дефинисањем заједничких активности и системским деловањем на афирмацији спорта и његових вредности у друштву, промоцији школског, рекреативног и такмичарског спорта – и обнови и изградњи објеката спортске инфраструктуре – што би омогућило да се узрасти мештана могу бавити њиме. Вођен је и отворен разговор на тему квалитета живота и могућности за развој младих у контексту одговорног спровођења омладинске политике.

Током посете Основној школи “Светозар Милетић“у Тителу, Министар Удовичић се упознао и са младим спортистима Женског кошаркашког клуба „Тител“- као и са 40 деце и 10 сениора Фудбалског клуба „Борац“ из Шајкаша – док се у Сремским Карловцима дружио са чланицама Женског одбојкашког клуба „Партизан“ и Одбојкашког клуба и Фудбалског клуба „Стражилово““!       

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             „Захвалан сам представницима општина, спортским функционерима и спортистима на практичним разговорима и конкретним предлозима који су изнети како бисмо у континуитету унапређивали услове за развој система спорта у Тителу и Сремским Карловцима, а лакшом и ефектнијом применом омладинске политике – омогућили квалитетан живот и нове перспективе за развој овдашње омладине. Драго ми је што могу да приметим да је бављење спортом у овом крају веома популарно и у школском узрасту, на рекреативном нивоу и да се води рачуна о раду такмичарских тимова. Настављамо посвећено да радимо на реализацији свих кључних циљева из области омладине и спорта – отворено и одговорно - јер смо у истом тиму!“, резимирао је најважније утиске своје посете Тителу и Сремским Карловцима Министар Удовичић.

 

Top