Министар Удовичић посетио општине Оџаци и Бач

Разматрани предлози за развој спорта на свим нивоима и још ефикаснију примену омладинске политике, уручена донација у спортској опреми за школу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је, у оквиру програма обиласка локалних самоуправа широм Србије, посетио општине Оџаци и Бач.

Током боравка у овим општинама, министар Удовичић је имао прилику да се упозна, обави корисне разговоре о каријерним и животним циљевима и дружи на спортском терену са стручним кадром и младим спортистима из Рукометног клуба “БСК 2012“ из Бачког Брестовца, Фудбалског клуба „Текстилац“ из Оџака који ове године обележава 100 година постојања, и клуба-слављеника 110-те годишњице од оснивања - ФК „Тврђава“ из Бача. Донација у спортској опреми реализована је за ОШ „Алекса Шантић“ из Бача .

Кроз садржајне разговоре са представницима општина и спортским функционерима, Министар Удовичић је упознат са актуелном ситуацијом у систему спорта и условима за примену омладинске политике Владе Србије у овом региону.

“Изузетно ценим разговоре које сам данас обавио са представницима општина и спортских организација Оџака и Бача. Искористили смо прилику да се непосредно упознамо са актуелним стањем и постојећим изазовима у развоју система спорта и примени омладинске политике у овом крају наше земље – и договоримо начине на које ћемо позитивно утицати на стварање што бољих услова за бављење спортом – нарочито на школском и рекреативном нивоу. Уз то, истакнута је и важност унапређења стања спортске инфраструктуре – битне за такмичарски спорт и организацију спортских манифестација – чија традиција овде датира са почетка прошлог века. Импозантна историја и будућност налажу предан рад и сарадњу локалинх организација са спортским савезима и Министарством у овој области. Са подједнаком пажњом и преданошћу ћемо радити и на примени циљева омладинске политике Владе Србије у овим општинама – са жељом да младима омогућимо да воде садржајан и здрав живот и остваре лични и професионални напредак по мерилима савременог света – чији су они ствараоци. Остајемо посвећени остварењу свих кључних циљева из области омладине и спорта – у истом тиму, отворено и одговорно!“, рекао је министар Удовичић на крају данашњих посета општинама Оџаци и Бач.

 

 

Top