Министар Удовичић посетио општине Бела Црква и Ковин

Разговори о актуелној ситуацији у систему спорта и условима за примену омладинске политике, уз корисне разговоре и дружење са младим спортистима

Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је, у оквиру програма обиласка локалних самоуправа широм Србије, посетио општине Бела Црква и Ковин.

Том приликом министар Удовичић је обавио садржајне и корисне разговоре са локалним представницима и спортским функционерима о актуелној ситуацији у систему спорта и условима за примену омладинске политике у тим општинама, са посебном пажњом посвећеном важности заједничког рада на побољшању услова за развој спорта за све генерације, пратеће инфраструктуре и перспективе омладине овог краја. Посебна пажња посвећена је реализације пројекта изградње спортске сале у Белој Цркви, као и будућој изградњи базена и завршетку опремања сале за мале спортове у Ковину.

У Белој Цркви, министар Удовичић је дружио са спортистима из КК “Бела Црква“ и ФК “БАК“, који слави 100 година постојања, док је спортска опрема донирана ОШ “Доситеј Обрадовић“. У Ковину је уприличен сусрет са младим спортистима ФК „Јединство“,ФК „Колонија“ и Женског ФК „Нова Колонија“, уз донацију спортске опреме ОШ “Предраг Кожић“ из Дубовца, општина Ковин.

“Веома сам задовољан данашњим разговорима и конкретним предлозима који су изнети како бисмо се што ефектније решили главна питања у даљем процесу развоја система спорта и примени омладинске политике у овим општинама. Посебно ми је драго што се велики број омладине редовно бави спортом на свим нивоима - и што је се у спортским клубовима у овом крају нарочита пажња поклања млађим категоријама. Са још већом посвећеношћу ћемо сарађивати и на примени циљева омладинске политике у овим општинама, укључујући и наставак стипендираа средњошколаца и студената кроз Фонд за младе таленте. Настављамо предано да радимо на реализацији свих кључних замисли из области омладине и спорта – у истом тиму, отворено и одговорно!“, рекао је министар Удовичић у изјави медијима.

Top