Министар Удовичић посетио општине Алибунар и Ковачицу

Вођени корисни разговори о важности спорта за развој деце и стварању услова за бављење спортом међу свим генерацијама, активнијем укључивању младих у друштвене токове; додељени комплети спортске опреме и реквизита за две школе

У оквиру обилазака локалних самоуправа широм Србије, министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је посетио општине Алибунар и Ковачицу. Током корисних и отворених разговора са представницима општина, спортским функционерима и младим спортистима истакнута је неопходност заједничког деловања како би се додатно побољшали услови за развој система спорта и перспективе младих у том крају.

Министар Удовичић се упознао са децом и младим спортистима ФК “Славија“ из Ковачице, коме је додељен комплет спортске опреме. Приликом посете ОК “Славија“ из Црепаје додељен је комплет спортске опреме и реквизита ОШ “Сава Жебељан“ - у којој одбојкашице и одбојкаши клуба тренирају.

Посета општини Алибунар започета је обиласком економско-трговинске школе “Доситеј Обрадовић“ и доделом комплета спортске опреме школи. Министар Удовичић  је присуствовао и тренингу чланова КК “Будућност“ из Алибунара, а на крају данашње посете обишао ФК “Банат“ из Иланџе.

“Изузетно ми је драго што сам се, током данашње посете општинама Алибунар и Ковачица, уверио да је спорт изузетно цењен и вољен у овим срединама. Нема боље потврде за то од великог броја деце и младих спортиста на теренима и игралиштима, што представља прави подстицај за даљи заједнички рад на спровођењу једног од кључних циљева - да децу од раног доба учимо спорту и вредностима које се њиме стичу, зарад њиховог правилног и здравог животног развоја. Водили смо отворене и корисне разговоре о интензивирању сарадње са представницима општина и спортским функционерима, како бисмо значајно утицали на побољшање услова за бављење спортом на свим нивоима и међу свим генерацијама“, рекао је министар Удовичић.

Током сусрета са представницима општина наглашена је и важност даљег унапређења положаја младих у том крају.

“Са поносом истичем да смо од 2014. године доделили 11 стипендија Фонда за младе таленте у Алибунару и 32 у Ковачици, и радићемо на томе да тај број убудуће буде и већи. Осим путем стипендија, наставићемо и да кроз семинаре и радионице Канцеларија за младе још активније укључимо младе у друштвене токове и да им омогућимо услове за даље стручно усавршавање. Настављамо даље – отворено и одговорно – са сарадњом у корист развоја спорта и наших младих – јер смо у истом тиму!“ закључио је министар Удовичић.

 

Top