Ministar Udovičić posetio Bujanovac – Nova sportska oprema za nove sportske početke

U nastavku obilaska lokalnih samouprava i sportskih klubova širom Srbije ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je posetio opštinu Bujanovac i uručio sportsku opremu i rekvizite lokalnim sportskim klubovima i školama.

„Danas smo u Bujanovcu da otvoreno razgovaramo sa predstavnicima lokalne samouprave i sportistima o tome kako funkcionišu lokalni klubovi, u kojim uslovima se odvijaju treninzi i da zajedno dođemo do najboljih rešenja kako da unapredimo njihov rad. Naš cilj je da svake godine u sistemu školskog sporta povećavamo broj dece iz cele Srbije i obezbedimo im što bolje uslove za treniranje. Nastojimo da svaka opština u Srbiji ima škole sa opremljenim fiskulturnim salama kako bi deca imala najbolje uslove da se bave fizičkom aktivnošću”, izjavio je ministar Udovičić.

Učenici pet škola sa teritorije opštine Bujanovac dobili su komplete sportske opreme, dva gola sa mrežama, dve table sa obručima za košarku, mreže za odbojku i 40 lopti, po 10 za rukomet, odbojku, košarku i fudbal.

„Sport je važan jer počiva na vrednostima koje su primenjive u svim sferama života. Na terenu se pored fizičke veštine stiču i one važnije, a to je poštovanje „fer-pleja” i negovanje timskog duha. Siguran sam da ćemo kroz ovakvu podršku sportskim klubovima i školama na lokalnom nivou uticati da se sport uspešno razvija u svim delovima Srbije”, zaključio je ministar Udovičić.

Top