Министар Удовичић отворио Шести међународни Сајам спорта

Министар омладине и спорта Вања Удовичић свечано је отворио Шести међународни Сајам спорта. Сајам спорта под слоганом „Србија, земља спорта“ одржава се у организацији Спортског савеза Србије, а под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије од 24. до 26. новембра у Хали 1 Београдског сајма.

На свечаној церемонији поводом отварања гостима су се обратили и председник Спортског савеза Србије Александар Шоштар и наши прослављени спортисти, Борислава Перић Ранковић и Давор Штефанек.

„У години која је иза нас, са поносом можемо рећи да смо још једном доказали да смо спортска нација, да је Србија земља спорта. Постигнути су изузетни резултати на међународним и домаћим такмичењима, наши спортисти су били на висини задатка у овој години, и до данас освојили укупно 720 медаља. На 49 међународних такмичења освојено је 38 медаља у олимпијским и параолимписјким  дисциплинама, у појединачним и колективним спортовима.  Захваљујући великим напорима Владе Републике Србије, показали смо се као успешан домаћин великих спортских такмичења, као што су Европско атлетско дворанско првенство, Европско првенство у рвању за сениоре у олимпијским дисциплинама, Светски купови у веслању, кајаку и кануу, а 2020. године предстоје нам. 5. Европске спортске универзитетске игре које ће бити одржане у Београду. Уверен сам да српски спорт има блиставу будућност и да ћемо заједничким напорима остварити успехе којима ће се поносити генерације”, рекао је Удовичић.

Министар Удовичић је нагласио да је циљ сајма да кроз едукацију и забаву мотивише све, а нарочито децу, да се баве спортом, како рекреативно тако и професионално, и да се нагласе праве животне вредности и младим људима покаже да вреди напорно радити, тренирати и давати увек све од себе.

„Ми смо земља шампиона и верујем да ћемо имати три шампионска дана на Сајму спорта“, истакао је министар омладине и спорта.

„Очекујемо да ћемо надмашити и прошлогодишњи рекорд од 60 хиљада посетилаца, јер овде смо да славимо српски спорт и да славимо српске спортисте”, рекао је Александар Шоштар, председник Спортског савеза Србије.

На Сајму спорта 2017, под називом „Србија, земља спорта”, учествује 150 територијалних спортских савеза, 87 националних гранских спортских савеза, представници најзначајних спортских институција у нашој земљи, од Министарства омладине и спорта, Спортског савеза Србије, Параолимпијског и Олимпијског комитета Србије, као и најважније националне спортске и образовне институције.

Након свечаног отварања, министар Удовичић састао се и са председником Европске рукометне федерације Михаилом Видерером.

Top