Министар Удовичић отворио „Mали сајам спорта” и обишао радове на атлетском стадиону у Краљеву

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је отворио „Mали сајам спорта” у Краљеву. Министарство омладине и спорта и Спортски савез Србије су уз подршку локалних самоуправа и спортских савеза, промовишућу спорт и здраве навике, у протекле  четири године организовали више од 20 сајмова широм наше земље.

„Спорт доприноси физичком, интелектуалном и друштвеном развоју младих, због чега је веома важно да нашу децу усмеримо ка правим вредностима, и мотивишемо их да се баве спортом од најранијег узраста. Сајмови спорта су право место за промоцију спорта, здравог начина живота и свих оних врхунских вредности и мотива да пробудимо шампионе у себи и пронађемо разлоге да будемо део највеће спортске породице, која је здрава, успешна и која је понос наше Србије”, истакао је министар Удовичић.

Свој боравак у граду на Ибру министар је искористио и за обилазак завршних радова на атлетском стадиону, а том приликом је изјавио: „Улажући у спортску инфраструктуру стварамо услове да они којима је спорт животни избор постижу врхунске резултате, али и да што више људи мотивишемо да физичка активност буде део њиховог свакодневног живота. Сигуран сам да ћемо за месец дана добити још један сјајан објекат који ће створити додатну вредност за Краљево јер стадиони су више од спортске инфраструктуре, они су увек и место окупљања и место различитих манифестација који доприносе квалитету живота у сваком месту.”

 

 

Top