Министар Удовичић обишао реконструисане терене на Кошутњаку

Без здраве нације нема ни здраве будућности

Министар омладине и спорта Вања Удовичић обишао је данас реконструисане терене за одбојку, рукомет, фудбал и кошарку у спортском комплексу на Кошутњаку, који су поново почели са радом и чије коришћење је доступно за све грађане, а том приликом оценио је да су урађени у складу са светским стандардима.

"Без здраве нације нема ни здраве будућности, зато улажемо у овакве ствари. Обновићемо још терена у наредном периоду, између осталог велики мултифункционални терен који се налази између трим стазе", најавио је министар и  подсетио да трим стаза, која је отворена прошле године, обара све рекорде посећености, што је, како је истакао, показатељ да је најисплативији спортски објекат у Србији.

Удовичић је указао и да је у плану обнова терена за боћање, почетак градње мултифункционалне дворане, односно Националног тренинг центра за шест спортова, као и постављање стене за спортско пењање.

 „Овде смо први кренули са спортском медицином и у тој области желимо још да улажемо кроз зграду медицине којој желимо да проширимо капацитете. Такође, да  број од 20.000 лекарских прегледа удвостручимо и да омогућимо да наши спортисти све обављају овде", објаснио је.

Министар омладине и спорта казао је и да су у плану улагања у Кладову, конретно у спортски центар Караташ, где би били пресељени спортски и омладински кампови, а у даљој будућности и реновирање отворених базена на Кошутњаку.

„Битније је да сагледамо могућности за изградњу новог затвореног базена, јер ниједан такав базен није изграђен у Београду 30 година", нагласио је Удовичић.

Директор Завода за спорт и медицину спорта Србије Горан Бојовић рекао је да обновљени терени имају осветљење, безбедносне голове, нове табле и мреже. То ће, каже, повећати могућности за рекреацију грађана и спортиста а, пре свега,  бити у служби врхунског спорта.  

Top