Министар Удовичић након састанка са амбасадорком Чен Бо – Интезивирање сарадње са нашим кинеским пријатељима

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас са амбасадорком Народне Републике Кине у Србији Њ. Е. Чен Бо и том приликом разговарао о спремности двеју земаља да стратешко партнерство ојачају интензивирањем сарадње у областима омладине и спорта и о Зимским олимпијским и параолимпијским играма у  Пекингу 2022. године.

Министар Удовичић и амбасадорка НР Кине разговарали су о даљој имплементацији Меморандума о сарадњи у области спорта, кроз подстицање размене информација и знања из области организације спортских догађаја, спортског туризма и спортске инфраструктуре. Такође, истакнут је и значај повезивања националних спортских савеза, кроз заједничке кампове и размену искуства у развијању и унапређењу спортова попут ватерпола, одбојке, рукомета и кошарке. Саговорници су разматрали и све изазове са којима се Кина као домаћин Зимских олимпијских и параолимпијских игара 2022. године сусреће, као и даље организационе планове. Сложили су се да је непроцењиво искуство у организацији престижних спортских такмичења то што престоница Кине постаје први град у свету који је био домаћин и Летњих и Зимских олимпијских игара.

Министар Удовичић је током разговора истакао велику важност имплементације потписаног меморандума, јер представља велики потенцијал за додатно продубљивање традиционалних пријатељских веза и јачање свеобухватног стратешког партнерства између Србије и Кине.

Top