Министар Удовичић на састанку са специјалним изаслаником Генералног секретара УН за запошљавање младих и минстарком Данске

Министар омладине и спорта, Вања Удовичић је на маргинама Шестог Форумa за младе Економско-социјалног савета Уједињених нација у Њујорку под називом „Улога младих у искорењивању сиромаштва и промовисању просперитета у свету који се мења”, имао састанак са Варнером Фајманом, бившим канцеларом Аустрије, сада специјалним изаслаником Генералног секретара УН за запошљавање младих.

Министар Удовичић и Фајман, разговарали су о моделима развијања запошљавања и предузетништва младих. Такође, разменили су позитивна искуства о досадашњим резултатима рада у омладинском сектору, посебно у сегменту који се тиче запошљивости младих, као и о свим даљим корацима и мерама  у вези са Глобалном иницијативом за стварање пристојних послова за младе. Фајман је похвалио интезивирање развоја предузетништва у Србији и напоре које Србија улаже да се побољша статус и положај младих.

На иницијативу Данске Мinister for Equal Opportunities, Карен Елеман, министар Удовичић је разменио позитивна искуства у раду двеју држава, посебно сагледавајући моделe финансирања у омладинском сектору, а с циљем и услед заинтересованости данске министарке да управо један од тих модела имплементира у својој земљи. Министарка Данске, овом приликом похвалила је маханизме и препознавање значаја рада канцеларија за младе у Србији, као важне споне између државних институција и омладине. Такође, двоје министара изразили су уверења да ће се у будућем периоду интезивирати и унапредити развој сарадње и мобилности младих, посебно кроз механизам размене студената. На крају, министарка Елеман истакла је да би за Данску била врло значајна подршка Србије за кандитатуру Данске за Савет за људска права.

 

Top