Министар Удовичић на прослави Дана волонтера: Свет je боље место за живот jeр постоје људи добре воље попут вас!

Млади истраживачи Србије у сарадњи са Министарством омладине и спорта и партнерима Националног програма волонтирања младих – „Млади су закон“, 10. пут су у Србији обележили Међународни дан волонтера, 5. децембар.

Свечаности у Палати „Србија“ су присуствовали министар омладине и спорта Вања Удовичић, директорка Уницефа у Србији Ређина де Доминићис, као и више од 100 волонтера и волонтерки, учесника националног програма волонтирања из целе Србије, и неколицина ветерана који већ деценијама раде на унапређењу својих заједница.

Министар Удовичић је у свом обраћању присутнима истакао: „Волонтеризам јесте и треба да буде основа цивилног друштва и нужно га је промовисати као нешто што кроз заједничко залагање и укључивање доноси добробит појединцу и целокупном друштву и као нешто што омогућава да се ствари покрену и окрену.

Свет је боље место за живот јер постоје људи добре воље, попут вас, који имају енергију и жељу да помогну другима. Ваша жеља да помогнете другима, а заузврат не тражите ништа, изазива наше дивљење и поштовање“, истакао је министар Удовичић.

„Непроцењив је утицај који ваше активности имају на заједницу и појединца. Ваша посвећеност и преданост заслужују наше признање и захвалност. Захваљујем се свима вама чије је деловање утицало на бољи живот наших грађана. Верујем да волонтеризам може променити брзину и природу развоја једне земље“, закључио је Удовичић.

Ове године су обележена још два важна јубилеја – 30 година постојања Волонтерског сервиса Србије, као и 50 година истраживачког покрета у Србији.

Top