Министар Удовичић на отварању фискултурне сале ОШ „Живадинка Дивац“ у Станову

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је Крагујевац, где је са градоначелником Радомиром Николићем  у Основној школи „Живадинка Дивац“ у Станову, свечано отворио нову фискултурну салу. Школа је основана далеке 1910. године, а похађа је 490 ученика.

Фискултурна сала у Станову има велики значај за ученике, јер први пут добијају модерно опремљен простор у којем ће моћи на ефикасан начин да се реализују часови физичке културе и додатне активности. Такође, ова школска сала је важна за све мештане Станова, јер ће у њој бити организовани тренинзи и утакмице, како за рекреативни тако и за професионални спорт.

На поклон ђацима ОШ “Живадинка Дивац”, министар Удовичић је уручио четрдесет лопти за четири спорта - фудбал, кошарку, рукомет и одбојку.

,,Пуно ми је срце када видим оволико деце, када видим колико воле спорт. У претходне четири године успели смо да повећамо број деце у систему школског спорта са 120.000 на 170.000, а жеља нам је да ове године тај број буде још већи и зато интензивно радимо на томе да у већој мери промовишемо спорт и рекреацију међу најмлађима и да их мотивишемо да се укључе и активирају! Спорт ствара здраве навике и учи децу правим вредностима. Свакако предуслов за то је квалитетна спортска инфраструктура и изузетно сам захвалан и градоначенику Николићу што је омладину и спорт ставио у врх приоритета развоја Града Крагујевца.", рекао је Удовичић.

 

 

Top