Министар Удовичић на обележавању 110. годишњице рада извиђача у Србији – Традиција хуманости и солидарности којом се сви поносимо

Министар омладине и спорта Вања Удовичић присуствовао је на обележавању 110. годишњице рада извиђачке организације у Србији.

„Бити део организације чија је традиција дуга више од једног века је привилегија, али и одговорност. Ви сте најбољи пример како се једна племенита идеја о неговању људскости може развити у покретачку снагу једног друштва и живети и трајати са појединцима који ову планету чине бољим местом за живот. Хвала вам на времену, енергији и посвећености које несебично улажете у друштвенокорисне и волонтерске активности, и што сте у најтежим изазовима били уз своје суграђане, да им помогнете и дате све од себе.

На свима нама је задатак да и будуће генерације стасавају верујући у идеје солидарности и хуманости, верујући у снагу заједништва и пријатељства. Ви сте у временима највећих изазова показали да сте тиха снага нашег друштва, на коју се увек могу ослонити ваша породица, комшије, суграђани. Одатле потиче и моја увереност да неки нови млади људи који долазе, имају од кога да уче о највишим људским вредностима, и стварају извиђачку будућност којом ћемо се, као и до сада, сви поносити. Министарство омладине и спорта наставиће да вам пружа подршку и буде ваш искрени пријатељ. Желим вам много среће и успеха у даљем раду”, истакао је у свом обраћању министар Удовичић.

Министру Удовичићу је затим у знак захвалности на сарадњи, у име Савеза извиђача Србије, уручен Златни извиђачки знак са венцем.

Top