Ministar sporta Republike Srbije Zoran Gajić posetio RZS

Republički Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije na čelu sa direktorom Milanom Savićem ugostio je najvišu delegaciju Ministarstva sporta Republike Srbije ministra Zorana Gajića, državnog sekretara Marka Kešelja i posebnog savetnika ministra Dejana Bojovića. Tokom radnog sastanka direktor RZS Savić predstavio je novi sistem rada u ovoj jedinstvenoj instituciji i bazi vrhunskog sporta naše zemlje. Stručni kadar RZS iz raznih grana medicine, biomehanike, motoričkih ispitivanja, psihologije i drugih naučnih disciplina pripremaju sportiste na putu ka osvajanju medalja, redovno kontrolišu i prate progres sportiste.

U obilasku sektora RZS direktor Savić predstavio je ministru sporta Zoranu Gajiću i delegaciji Ministarstva najsavremeniju dijagnostičku opremu za testiranje sportista. Ministar je obišao Centar za medicinu i psihologiju sporta, Centar za motorička istraživanja i analitiku u sportu, Dom sportova i novoizgrađenu Multifunkcionalnu dvoranu.

“Najstručnija ustanova koja brine o fizičkoj spremi sportista, rekreativaca i amatera u Srbiji, svakako je Zavod za sport i medicinu sporta RS. Veoma mi je drago što su današnji gosti na čelu sa ministrom sporta gospodinom Gajićem prepoznali važnost i značaj naše ustanove i odlučili da nas posete. Delegacija je upoznata sa mogućnostima koje pruža Zavod za sport i medicinu sporta RS, kao i sa infrastrukturnim i kadrovskim potencijalima. Prezentovana im je delatnost naše institucije, a bilo je govora i o proširenju institucionalne saradnje kako bi pored postojećih obostranih obaveza produbili saradnju“, rekao je direktor RZS Milan Savić.

Top