Министар Гајић: "Сам чин предаје заставе шаље поруку свим спортистима да на такмичењима на којима представљају Србију требају да имају посебан однос ка дресу са државним грбом“

Министар спорта Зоран Гајић посетио је рвачку селекцију Србије која одрађује припреме у мултифункционалној дворани Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку уочи одласка на Олимпијске игре у Паризу. Овом приликом министар Гајић је капитену рвачке репрезентације наше земље, Матеу Немешу, уручио заставу Србије. 

Постоји изузетан однос између спорта и застава. Заставе оличавају идентитет и дух спортских тимова и њихове државе. Застава ствара осећај јединства, поноса и припадности. Нигде то није очигледније него на међународним спортским догађајима попут Олимпијских игара. Такмиче се спортисти из различитих крајева света, поносно показујући заставу своје нације.

 „Уручена застава има велику симболику и подсећање да спортисти који се такмиче под том заставом представљају народ Србије и српску државу. Сам чин предаје заставе шаље поруку свим спортистима да на такмичењима на којима представљају Србију требају да имају посебан однос ка дресу са државним грбом“ – рекао је министар Зоран Гајић.

Top