Легенде се не заборављају: Удовичић поклонио дресове са бројем 90 Станковићу и Гроздановићу!

Станковић и Гроздановић стигли су у кабинет министра не знајући ни повод пријема нити да ће тамо бити заједно, а Удовичић их је дочекао са поклонима и уручио им дресове са бројем 90 који симболично означавају и број година које су напунили 2015.

„Изузетна ми је част да сам имао прилику да угостим легенде српског спорта. Ви сте наши узори, сви смо учили од вас и желели да постигнемо макар део ваших успеха када смо почињали своје спортске каријере. Још увек се сећам своје прве олимпијске медаље и одушевљење чињеницом да ми је исту лично доделио Бора Станковић“, рекао је Удовичић.

Udovičić, Stanković i Grozdanović 1

Удовичић је истакао да је врло важно да се сећамо спортских легенди и људи који су годинама градили темеље српског српског на којима и данас почивају успеси новијих генерација.

Бора Станковић се сматра једним од очева српске кошарке. Поред играчке каријере, готово пола века је радио као као функционер у Кошаркашком савезу Југославије, Међународној кошаркашкој федерацији и Међународном олимпијском комитету. Одликован је немачким Заслужним крстом, француском Легијом части, Орденом за Југославију првог степена, а недавно је добио и награду за животно дело.

Udovičić, Stanković i Grozdanović 3

С друге стране, Сава Гроздановић је у Југославији и Грчкој, са клубовима и репрезентацијама освојио укупно 32 медаље и сматра се оснивачем југословенске одбојке. Југословенска женска репрезентација је на челу са њим освојила прву интернационалну медаљу у одбојци, давне 1951.

Top