Fond za mlade talente dodelio 1407 nagrada učenicima srednjih škola

Ministarstvo omladine i sporta obaveštava da je Fond za mlade talente na 74. sednici kojom je predsedavao Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta i predsednik Fonda, usvojio Listu dobitnika nagrade po Konkursu za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu u toku kalendarske 2016. godine.

Na konkurs se prijavilo ukupno 1596 učenika srednjih škola, a 1407 kandidata će dobiti nagradu Fonda za uspeh postignut na domaćim ili međunarodnim takmičenjima, dok 189 kandidata nije ispunilo uslove konkursa.

Na sednici je takođe doneta Odluka o usvajanju visine iznosa novčanih nagrada po navedenom Konkursu po kojoj će učenici dobiti nagrade u iznosu do 200.000 dinara, u zavisnosti od ranga, odnosno nivoa takmičenja.

Ovde možete preuzeti Listu dobitnika nagrada i Obaveštenje o utvrđenim iznosima nagrada u odnosu na nivo/rang takmičenja i osvojeno mesto po navedenom konkursu.

Od kada je Fond za mlade talente u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta nagrađeno je više od 9500 srednjoškolaca koji su svoje rezultate postigli na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a ove godine je nagrađen najveći broj učenika od osnivanja Fonda za mlade talente.

Svim dobitnicima nagrade Fonda za mlade talente čestitamo i želimo uspeh u daljem školovanju i akademskom usavršavanju.

Top