Дружење са шампионима на Сајму спорта

Други дан Шестог међународног Сајма спорта, обележило је у дружење са нашим шампионима, члановима стрељачке, кошаркашке, рукометне, одбојкашке, кик бокс, фудбалске и многих других националних репрезентација и спортистима бројних клубова.

Министар Удовичић искористи је прилику да кошаркашкој селекцији пожели успешне квалификације за пласман на Светско првенство. Женском рукометном националном тиму поручио је да верује у њихов тимски дух и да очекује 39. медаљу за Србију у овој години са Светског рукометног првенства у Немачкој, а Андреи Арсовић и Дамиру Микецу још једном честитао на осовјеним медаљама у Њу Делхију. Са нашим фудбалским репрезентативцима Зораном Тошићем и Владимиром Стојковићем, разговарао је о велики успесима наших клубова и репрезентације на које смо дуго чекали у фудбалу. На штанду Стрељачког савеза Србије, у срдачном разговору са амбасадорком Републике Индије Нариндер Чохан министар Удовићић разменио је утиске о овогодишњем сајму, као и обострану заинтересованост за успостављање будуће сарадње. 

Поред тога, на штанду Стреличарског савеза, који је угостио амбасадора Јужне Кореје Jу Деђонг, министар Удовичић имао је прилику да поздрави наше најбоље стреличаре и да са амбасадором разговара о успостављању сарадње и размени искустава о начину унапређења овог спорта. Такође, министар Удовичић имао је задовољство да на штанду Кик-бокс савеза Србије размени утиске и искуства са највишим представницима Светске и Европске кик-бокс федерације и да поздрави наше репрезентативце у кик-боксу. 

Министар Удовичић присуствовао је и потписивању  споразума између Републике Србије и Републике Српске између Бициклистичког, Стрељачког, Куглашког савеза и Карате федерације Србије и надлежних савеза Републике Српске који имају за циљ интезиварање сарадње у области спорта.

На Сајму спорта учествује 40 територијалних спортских савеза, 95 националних гранских савеза, најважније спортске високошколске установе и представници најзначајнијих спортских институција у земљи. Деца и млади имају прилику да се опробају и уживају у демонстрацијама бројних спортова.

 

Top