Druga generacija mladih lidera

„Veoma je bitno stvoriti prilike studentima da pokažu svoje sposobnosti u radnom okruženju i na taj način dokažu potencijalnim poslodavcima da imaju potrebne kvalitete i znanja da uspešno uplove u poslovne vode“, rekao je Udovičić u pozdravnom govoru polaznicima druge generacije AmCham programa.

Studenti završnih godina Univerziteta u Beogradu i menadžeri kompanija članica AmCham će narednih godinu dana raditi u parovima i razvijati praktične poslovne veštine kroz radionice, predavanja i zajedničke projekate.

„Rezultati koje smo postigli do sada pokazuju da su programi neformalnog obrazovanja i praksi neophodni kako bi mladi lakše došli do posla. Skoro polovina naših šampiona nastavilo je svoje usavršavanje u kompanijama članicama AmCham a neki su dobili i stalni posao“, rekla je izvršna direktorka AmCham Maja Piščević.

Tokom ceremonije otvaranja održan je i odabir mentorskih parova koji će zajedničkim radom imati priliku da se izbore za nagrade ­ tromesečne stručne prakse u vodećim kompanijama u Srbiji i stipendije za pohađanje MBA programa i modula škole Cotrugli Buisness School.

Program „AmCham ­ Mladi lideri promena“ je pokrenula AmCham za modernizaciju univerzitetskih programa kako bi bili u skladu sa potrebama poslovne zajednice u Srbiji, a polaznici imaju priliku da godinu dana stiču nova znanja i poslovne veštine i upoznaju iskustva iz prve ruke od lidera vodećih firmi u Srbiji.

U programu učestvuje i četvoro stipendista Fonda za mlade talente.

Top