Делегација града Тјенђина у посети Министарству омладине и спорта

Помоћник министра за спорт Дарко Удовичић примио је данас у Палати Србија делегацију града Тјенђина, са којима је разговарао о могућностима унапређења сарадње у области спорта.

Уз добродошлицу високим званичницима, помоћник министра је изразио уверење да се постојећа сарадња у спорту две стране може проширити и интензивирати у наредном периоду. „Уз подршку државе Министарство омладине и спорта настоји да унапреди спортску инфраструктуру и услове за припреме како би српски спортисти у наредном периоду бележили још веће успехе. Значајна пажња се посвећује и унапређењу спортске медицине како би Србија и у том домену била репрезентативна у овом делу Европе”, пренео је Удовичић.

Тјенђинска делегација се захвалила на срдачном пријему, похвалила успехе српских спортиста и истакла интересовање за размену спортских тренера за колективне спортове попут кошарке, одбојке, фудбала чије резултате желе да унапреде у националном пласману.

Заједнички је констатовано да постоје значајна искуства у области спорта која се могу разменити, као и очигледан потенцијал да се кроз спортски туризам у наредном периоду конкретизује сарадња две стране.

Top