Боровчанин: Питања младих у врху приоритета државе

"Нада мора увек да постоји, јер без ње нећемо имати позитивна очекивања и кретања у друштву", рекао је Боровчанин Танјугу, у паузи пролећног Вивалди форума на Мокрој Гори, где се расправљало о перспективама младих у Србији.

"Ако то урадимо и ако ту стратегију спроведемо, и наставимо овако како смо започели ове године, мислим да ће много сервиса, услуга и шанси бити доступно за младе људе у Србији и да ће они, не само остајати, него и бити активни учесници изградње модерне Србије", сматра Боровчанин.

Коментаришући одлазак и жељу младих до оду преко границе, Боровчанин је рекао да млади људи треба да оду у иностранство да се тамо додатно едукују, да стекну нова искуства.

"То је позитивно, јер то подразумева циклус повратка са новим знањима и вештинама стеченим у успешним компанијама и то може донети додатни подстицај успешним кретањима у Србији", оценио је Боровчанин.

Одговарајући на питање како створити амбијент за повратак и останак младих и оних старијих, који су отишли да раде у иностранство, Боровчанин је рекао да ће влада настојати да заврши започето, а то је да створи такав повољни амбијент да се сви који желе могу да укључе и у стварање још повољнијег окружења.

"Држава мора имати партнерски однос са својим грађанима и тако стварати амбијент који жели да има", закључио је државни секретар у Министарству омладине и спорта.

Top