Удовичић у званичној посети УАЕ: Српски спортисти за пример свим земљама!

Датум: 06.11.2015. | Категорија: Активности, Спорт

Министар омладине и спорта Вања Удовичић борави у званичној посети Уједињеним Арапским Емиратима. Првог дана посете Удовичић се састао са председником Фудбалског савеза УАЕ Јусуфом Ал-Серкалом који је изразио жељу да њихови спортисти долазе у Србију на припреме и у кампове како би, по угледу на српске спортисте, остварили најбоље резултате.

Вања Удовичић у УАЕ

Он је подсетио да је њихова јуниорска фудбалска репрезентација боравила у Кући фудбала у Старој Пазови, одакле су се вратили са изузетно позитивним утисцима.

На састанку се разговарало и о споразуму између два савеза, а Удовичић је истакао да ће Србија пружити најбоље услове спортистима из УАЕ, и указао Јусуфу Ал-Серкалу на то да српски спортисти, иако су из мале земље која има теже услове и мања средства од других развијених земаља, постижу невероватне успехе на европском и светском нивоу.

KLUB

„Челни људи спорта УАЕ желе да сарађују са нама како би и њихови спортисти имали најбоље резултате. Долазак страних спортиста на припреме у нашу земљу је сјајна прилика да се Србија покаже, пре свега, као добар домаћин али и да представи Емиратима, са којима већ сарађујемо у многим областима, огроман потенцијал који имамо. Спорт је наш најбољи бренд и желимо да покажемо да, иако често радимо у тешким условима са минималним средствима у односу на услове какве спортисти у Емиратима имају, наши репрезентативци остварују изванредне резултате“, рекао је Удовичић.

Делегација Министарства омладине и спорта посетила је и фудбалски стадион и клуб Ал Наср, најстарији у УАЕ. Тренер Ал Насра Иван Јовановић, спортски стручњак из Србије, донео је том клубу титулу након 25 година и освојио бројне трофеје. Он је истакао да веома поштује српски спорт и фудбал.

У току дводневне посете УАЕ министар Удовичић састаће се и са генералним секретаром за спорт и омладину УАЕ Ибрахимом Абдулмаликом и министром културе, омладине и социјалног развоја те земље Мубараком Ал-Нахјаном.