Удовичић: Предлогом овог закона уводимо ред у систем спортa!

Датум: 04.05.2015. | Категорија: Активности, Вести, Спорт

Jавна расправа о Нацрту закона о спорту одржана је данас у Крагујевцу. Јавној расправи присуствовали су министар омладине и спорта Вања Удовичић, државни секретар за спорт Предраг Перуничић, помоћник министра за спорт Урош Зековић, остали чланови Радне групе за израду Нацрта закона о спорту и преko 80 учесника

IMG-20150504-WA0031

“Мислим да свака јавна расправа има свој допринос у изради што бољег законског решења који ће унапредити сам систем спорта и због тога је и мој лични циљ да будем присутан на свакој јавној расправи. Сматрам да свака сугестија коју смо данас овде чули може да помогне у изради што квалитетнијег законског оквира”, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Он је истакао да је циљ да се кроз закон о спорту, у мери у којој је то могуће, уреди и систем спорта у школама и на универзитетима.

“Највише пажње поклањамо спорту који се односи директно на децу. У овом предлогу закона увели смо норме које означавају тачно ко и  како може да ради са децом као и ограничења која се односе на потписивање уговора везаних за спорт овог узраста. Желимо да их заштитимо и да  скренемо пажњу родитељима  који олако пристају на потписивање уговора због тешке економске ситуације, али предлогом овог закона обухватили смо и све друге важне сегменте cистема спорта.”, поручио је министар Удовичић.