Удовичић: Спортска такмичења су најбоља промоција Србије!

Датум: 18.11.2015. | Категорија: Активности, Спорт

Министар омладине и спорта Вања Удовичић присуствовао је на конференцији у Јагодини поводом прославе историјског успеха српске кик бокс репрезентације која је на недавно завршеном Светском првенству у Београду освојила чак 29 медаља.

Вања Удовичић, кик бокс

„Веома ме радује што је Србија имала прилику да се покаже као успешан домаћин великог спортског догађаја као што је Светско првенство у кик боксу. Број од 750 такмичара из 57 земаља довољно говори о величини и значају овог догађаја, а посебно сам поносан на чињеницу да је Светска кик бокс федерација наше домаћинство прогласила за најбоље организовано првенство у историји ове организације“, рекао је Удовичић.

Вања Удовичић, кик бокс

Он је истакао да је циљ да се у Србији организује што већи број такмичења, да се привуче што већи број страних спортиста и на тај начин се развије спортски туризам и још једном честитао српским репрезентативцима на историјском успеху који су остварили.

Вања Удовичић, кик бокс

„Труд и рад који сте уложили да бисте постигли запажене резултате се исплатио и желим вам да наставите истим темпом и да у будућности постижете велике резултате. Министарство ће увек бити ваш партнер на путу до медаља, а ја се искрено надам да ћете и ви својим примером мотивисати децу и младе да заволе овај спорт и да ћемо и у генерацијама које долазе препознати неке нове шампионе“, истакао је Удовичић.