Удовичић: Помоћ од Емирата за запошљавање младих у Србији

Датум: 07.11.2015. | Категорија: Активности, Омладина, Спорт

Министар омладине и спорта Вања Удовићић састао се данас са шеиком Мубараком Ал-Нахјаном, министром културе, омладине и социјалног развоја Уједињених Арапских Емирата. На састанку се говорило о положају младих у ове две земље.

Udovičić u zvaničnoj poseti UAE 2

„Добри односи које граде две државе морају да се базирају на повезивању младих људи, јер само омладина може да избрише границе између две земље“, рекао је Удовичић.

Он је са министром Мубараком Ал-Нахјаном разговарао о пројектима на тему запошљавања младих које Србија тренутно спроводи. Министар Ал-Нахјан је обећао да ће компаније из УАЕ у Србији помоћи колико могу како би што више младих добило шансу за рад и запошљавање.

Udovičić na FINA kupu u Dubiaju 1

Министар Удовичић информисао је свог колегу о потенцијалу и могућностима улагања у Србију и позвао га да дође и посети нашу земљу, што је министар Ал-Нахјан радо прихватио.

Удовичић је током званичне посете УАЕ пратио и финале ФИНА Светског купа у пливању и доделио медаљу нашем пливачу Велимиру Стјепановићу који је освојио бронзу у дисциплини 100 метара слободним стилом и тиме освојио норму у трећој дисциплини за Олимпијске игре у Рију 2016.