Удовичић и спортисти засадили своје дрвеће у Парку шампиона

Датум: 11.08.2015. | Категорија: Активности, Вести, Спорт

Министар омладине и спорта Вања Удовичић и чланови женске кошаркашке репезентације, младе мушке кошаркашке репезентације и млада атлетичарка Јелена Врућинић, засадили су данас своје младо дрвеће у Парку шампиона, у оквиру Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије на Кошутњаку.

IMG_5642

„Изузетно ми је драго што имам прилику да наставим традицију сађења дрвећа у Парку шампиона коју је Министарство започело 2011. Сматрам да је ово одлична идеја да на једном месту освајачи медаља и наши најуспешнији спортисти остављају траг, а и лепим гестом доприносе здравијем окружењу и лепшем амбијенту Завода за спорт, који води бригу о нашим спортистима и у који су сви добродошли“, рекао је министар Удовичић.

Он је изразио велико задовољство историјском годином у погледу спортских резултата, и још једном нагласио колико je поносан на све српске спортисте.

„Не знам само да ли ћемо, с обзиром на број освојених медаља, имати довољно места у Парку шампиона. Ако сваки спортиста који је ове године освојио медаљу буде садиo дрво, како смо кренули, проширићемо се преко целог Кошутањака, чак до Раковице“, нашалио се министар Удовичић.

Своје дрво у Парку шампиона до сада су засадили мушка и женска одбојкашка репрезентација Србије, ватерполо репрезентација Србије, теквандоисткиња Милица Мандић, стрелци Ивана Максимовић и Андрија Златић и бацач кугле Асмир Колашинац.

IMG_5628