Удовичић и Гашић у обиласку радова на другој фази изградње Атлетске дворане

Датум: 19.08.2015. | Категорија: Активности, Вести, Спорт

Министар омладине и спорта Вања Удовичић, министар одбране Братислав Гашић и председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић обишли су радове у оквиру друге фазе изградње Атлетске дворане у Београду. To је један је од најзначајнијих пројеката које заједно спроводе Министарство омладине и спорта, Министарство одбране и Атлетски савез Србије.

altetska dvorana

„Изградња тече по плану и објекат ће бити у потпуности спреман до Европског атлетског дворанског првенства које се 2017. одржава у Београду. Дворана неће бити у функцији само професионалних спортиста и припадника Војске Србије. Она је у потпуности прилагођена особама са инвалидитетом и биће доступна свим грађанима Србије који желе да се баве спортом“, рекао је Удовичић.

У Србији не постоји објекат затвореног типа за атлетику, рекао је Удовичић и додао да ће се изградњом оваквог објекта суштински допринети развоју националног спорта, квалитету тренирања наших спортиста, а оно што је такође веома важно јесте организација домаћих и међународних такмичења у овој дворани.

„Наши спортисти, и врхунски али и они који тек улазе у свет спорта, заслужују овакав објекат. Један од најважнијих циљева нам је управо изградња спортске инфраструктуре како бисмо обезбедили најбоље могуће услове за све спортисте“, нагласио је Удовичић.

Министар одбране Братислав Гашић захвалио се министру Удовичићу на напору који улаже како би Атлетска дворана што пре била завршена.

„Не могу а да не изразим сву захвалност министру омладине и спорта Вањи Удовичићу који са својим тимом чини велике напоре да обавезе које смо преузели испунимо до краја, и да 2017. године, на радост и задовољство Атлетског савеза Србије, можемо да угостимо спортисте и такмичаре на Европском дворанском првенству у атлетици“, рекао је министар Гашић.