Удовичић: И данас оно што је речено то је и урађено – Влада донела одлуку о исплати награда спортистима

Датум: 04.09.2015. | Категорија: Активности, Спорт

Влада Републике Србије наставља са политиком изузетног уважавања наших спортиста, и то је и данас још једном потврђено. Оно што је обећано то је и испуњено и то поново у рекордном року од тренутка освајања медаља. На данашњој седници Влада је донела одлуку о исплати награда Ивани Шпановић, Ивани Анђушић Максимовић, Милици Старовић, Далми Бенедек Ружичић, Небојши Грујићу, Марку Новаковићу, Марку Томићевићу, Миленку Зорићу и њиховим тренерима – поручује у саопштењу министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Vanja Udovičić

„Први пут у историји имамо ситуацију да се ни једном спортисти и спортском савезу не дугује ни један динар од стране државе и на то смо изузетно поносни! Не само да не постоје дуговања већ се исплате врше у роковима који су рекордни и које никада ни једна Влада до сада није имала.

Ово је рекордна година по броју освојених медаља и тиме је и ова чињеница већа. Као што је премијер више пута до сада рекао и показао својим поступцима, надамо се да ће наши спортисти и даље наставити са сјајним успесима, а ми ћемо као држава увек те успехе наградити. Поред награда, Влада такође преко Министарства омладине и спорта не касни са исплатама ни једном савезу, стипендистима, носиоцима националних признања. То говори о томе да се системски води рачуна да наши спортисти имају најбоље могуће услове“, наводи се у саопштењу министра Удовичића.