Перуничић на Сајму спорта: Изградњом спортских центара развијамо спортски туризам

Датум: 28.11.2015. | Категорија: Активности, Спорт

Државни секретар за спорт у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић одржао је предавање, у оквиру Сајма спорта, на тему значаја спортске инфраструктуре за развој спорта.

Сајам спорта, Предраг Перуничић

Он је истакао да је у овој години завршена реализација пројекта Реконструкција и адаптација малих спортских терена и то у осам општина: Крупањ, Љубовија, Тутин, Ариље, Кучево, Неготин, Велика Плана и Тител.

Сајам спорта, Предраг Перуничић

„Такође, завршена је и реализација два пројекта у локалним самоуправама из четврте групе развијености: изградња терена за мале спортове у ОШ “ Доситеј Обрадовић“-Свође, Власотинце и терен за кошарку у Белој Паланци“, рекао је Перуничић.

Сајам спорта, Предраг Перуничић

Он је подсетио и да се у току радови на изградњи Атлетске дворане у Београду, радови прве и припрема друге фазе реконструкције Омладинско спортског кампа “Караташ“, изградња Типске хале за школски спорт у Ужицу, завршетак изградње спортске хале у Бојнику и многи други пројекти.

Сајам спорта, Предраг Перуничић

„Желимо да изградњом спортских центара широм Србије децентрализујемо спорт, учинимо га доступним свим грађанима, али и да привучемо велики број страних спортиста и такмичења у нашу земљу и развијемо спортски туризам“, закључио је државни секретар.